Generisk Zithromax Azithromycin 250/500mg

Detta läkemedel har ett brett antibiotika spektrum och kan därmed användas för en rad olika infektioner i kroppen. Azithromycin är huvudkomponenten I detta läkemedel. Pfizer äger märkes samt upphovsrätterna till detta medicin.

Varumärke: Azivista / Azit / Onazit
Tillverkare: Cadila / Concept / Elder  

Hur verkar Azithromycin i kroppen?

Då Zithromax har ett brett antibiotika spektrum är medicinen verksam mot en rad olika typer bakterier och används för att behandla olika infektioner. Huvudmekanismen för detta läkemedel är att det dödar bakterien indirekt och tar därefter kontroll över infektionen.Det finns vissa proteiner i bakteriens cell som är vital för utvecklingen och spridningen av bakterien. Utan dessa proteiner kan bakterien inte överleva. Azithromycinet motverkar dessa proteiner och dödar därför bakterien indirekt. De återstående cellerna av bakterierna dödas av leukocyterna i kroppen.

Vilka indikationer gäller för användningen av Azithromycin

Zithromax finns tillgänglig i både oral lösning och kapslar. Azithromycin förskrivs för övre infektioner i luftvägarna såsom sinuit, faryngit och tonsilit. Läkemedlet används även för att behandla infektioner i nedre luftvägarna som lunginflammation och bronkit. Azithromycin används även för behandling av hudinfektioner, behandling av öroninflammation i mellan örat samt okomplicerade könssjukdomar som gonoreé och klamydia.

Vilka patienter ska inte använda Zithromax?

Patienter som är allergiska mot makrolid typ av antibiotika som till exempel Erythromycin eller allergi mot galaktos ska inte ta detta läkemedel. Barn under sex månader, patienter med en kroppsvikt under 45 kg ska inte heller använda Azithromycin.

Bieffekter av Azithromycin

Vanliga bieffekter är diarré, magont, gas, illamående och kräkningar, halsbränna, förlorad aptit, yrsel, hudutslag, synrubbningar. Mer ovanliga symptom är ont i bröstet, hepatit, sömnlöshet, trötthet, gastrit samt vaginal svampinfektion och muntorsk.

Interaktioner med andra läkemedel

Zithromax ska inte tas i samband med en specifik grupp mediciner såsom Ergotamine och liknande. Denna medicin ska inte tas i samband med antacida och andra mediciner för behandling av halsbränna. Om det kombineras med Cyclosporine och Theophylline kan bieffekterna öka markant.

live
support 24/7
Vår / Rekommendationer
December 14, 2014
Används för att köpa mediciner här. Jag har gjort tredje order för några veckor sedan. Allt är snabbt och enkelt. Tack!
Februari 22, 2015
Mottagna generisk Viagra förra veckan. Piller fungerar helt fantastiskt. Jag tror till och med bättre än originalläkemedel. Kanske det finns mer aktiv ingrediens. Jag hade den bästa natten i mitt liv! Helt säker på att jag kommer att beställa här igen. Stor erfarenhet! !
April 5, 2015
Gjort en order förra veckan. Hoppas verkligen att få mitt paket i tid. Webbplatsen är OK. Behöver inte registrera eller skicka några verifikationer som på andra platser. Tack!
Betalningsmetoder