Generisk Clomid Clomiphene 25/50/100mg

Clomid innehåller Clomiphene citrare som är huvudkomponenten. Clomiphene citrate förskrivs till kvinnor som har problem med fertiliteten. Sanofi Aventis äger märkes samt upphovsrätt relaterade till detta läkemedel.

Varumärke: Fertomid / Clofi
Tillverkare: Cipla / Sunrise  

Hur fungerar detta läkemedel?

Clomiphene citrate orsakar inte befruktningen direkt men det sätter däremot igång processen som kan öka dina chanser att bli befruktad. Detta läkemedel är en så kallad anti-östrogen substans. När ägglossning sker, så ökar östrogen halten i blodet. Östrogen fäster vid östrogenreceptorer i hypotalamus som då initierar hypofysen som sedan i sin tur dämpar nivåerna av folliklar stimulerande hormon samt luteiniserande hormon, som ansvarar för frisläppande av ägg från äggstockarna. FSH och LH bär ansvaret över stimuleringen av äggstockarna samt frisättningen av ägg.

När östrogenreceptorerna blir blockerade av Clomiphene citrate kan inte östrogen hormonet inte hindra FSH och LH vilket resulterar i att ett ägg släpps ifrån äggstockarna och befruktning sker. Om en kvinna har problem med ägglossningen förskrivs detta läkemedel.

Vad används denna medicin för?

Detta läkemedel rekommenderas till kvinnor som har problem med fertiliteten och oregelbunden ägglossning.

Dosering av Clomiphene citrate

Clomid måste tas efter instruktioner ifrån din läkare. Clomiphene citrate ska tas en gång dagligen under fem dagar i din menstruationscykel. Om du skulle missa en dos, tala med din läkare istället för att själv dosera. Efter intaget av detta läkemedel startar en vänteperiod på två veckor för att se om ägglossningen skett eller om du blivit befruktad. Din läkare kan be dig om ett ultraljud eller blod test för att se om ägglossning skett.

Ciprofloxacin skall inte användas av följande patienter

Din läkare kommer inte att förskriva detta läkemedel om du redan är gravid så för säkerhetens skull kommer ett graviditetstest att tas. Använd inte detta läkemedel om du har drabbats av polycystiskt ovariesyndrom eller PCO. Patienter som har haft endometriecancer, leversjukdom samt onormal blödning från livmodern kan inte använda denna medicin.

Graviditet och amning

Läkemedlet är kontraindicerat i fall av gravida kvinnor och mödrar som ammar sina nyfödda bebisar. Det är viktigt att känna till att det finns en chans för flerbörd efter att ha blivit befruktad ifrån detta läkemedel. Det finns inga kända risker att ditt barn kommer att ha problem med utvecklingen efter användning av Clomiphene citrate

Vilka bieffekter kan Clomid ge?

Rapporterade bieffekter är huvudvärk, flerbörd, illamående, kräkningar, obehag i brösten, förändringar i synskärpa, hudutslag, sömnlöshet, depression, endometrios, kraftiga menstruationer, spotting mellan menstruationer, kramper och hjärtinfarkt.

Samspel med andra läkemedel

Detta medicin har inga direkta kända risker för samspel med andra läkemedel.

live
support 24/7
Vår / Rekommendationer
December 14, 2014
Används för att köpa mediciner här. Jag har gjort tredje order för några veckor sedan. Allt är snabbt och enkelt. Tack!
Februari 22, 2015
Mottagna generisk Viagra förra veckan. Piller fungerar helt fantastiskt. Jag tror till och med bättre än originalläkemedel. Kanske det finns mer aktiv ingrediens. Jag hade den bästa natten i mitt liv! Helt säker på att jag kommer att beställa här igen. Stor erfarenhet! !
April 5, 2015
Gjort en order förra veckan. Hoppas verkligen att få mitt paket i tid. Webbplatsen är OK. Behöver inte registrera eller skicka några verifikationer som på andra platser. Tack!
Betalningsmetoder